Kotitalousvähennys palauttaa
sinulle liki puolet siivouslaskusta

Kotisiivous kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, kuten Siivousfiinalta, kotitalousvähennys on 45 prosenttia arvonlisäverollisesta työkorvauksesta. Vaikutus on huomattava, sillä kotitalousvähennys vähennetään suoraan verosta, ei ansiotulosta kuten useimmat verovähennykset.

Esimerkki: Lasku siivoustyöstä on 100 euroa (sisältää alv 24%). Kotitalousvähennys on siitä 45 % eli 45 euroa. Sinun maksettavaksesi jää
vain 55 euroa
.

Kuka voi saada kotitalousvähennyksen? Kotitalousvähennyksen saa se, joka maksaa vähennykseen oikeuttavan työn. Työ on tehtävä joko maksajan omassa asunnossa tai hänen vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa. Vanhempiin sekä appi- ja isovanhempiin rinnastetaan myös heidän puolisonsa. Saat siis vähennyksen myös, kun ostat siivouksen lahjaksi.

Muuta: Työn tehneen yrityksen on oltava ennakkoperintärekisterissä, kuten Siivousfiina.

Vuonna 2013 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 000 euroa. Se tarkoittaa, että voit maksaa vähennyksiin oikeuttavia työlaskuja noin 4 400 euron edestä vuodessa. Puolisot saavat molemmat vähentää 2 000 euroa, eli laskuja noin 8 800 euron edestä. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Kotitalousvähennyksen saaminen edellyttää, että henkilöllä on maksettavaa veroa vähintään vähennyksen verran vuodessa. Kotitalousvähennyksen saamisen kannalta on tärkeää myös se, saadaanko työhön tukea tai avustusta.

Näin haet kotitalousvähennystä: 1. Sopimusasiakkaana osaat arvioida vähennykset etukäteen ja voit ilmoittaa tiedot verokorttia varten. Veroprosenttisi pienenee vähennyksen vaikutuksen verran. 2. Voit hakea kotitalousvähennystä veroilmoituksen yhteydessä joko verkossa tai paperilomakkeella.

Lisätietoja verohallinnon sivuilla (www.vero.fi).